Over ons

Brasserie Abshoven

Zo gaan wij om met corona: https://www.brasserieabshoven.nl/info/corona.html

Hoera! Vanaf 28 april is ons terras weer elke dag geopend van 12:00 uur tot 18:00 uur ‘s avonds. Als het regent kunt u schuilen onder een van de vele parasols. Maar ook als het zonnetje schijnt!

Reserveren kan via de knop op deze site (onze voorkeur). Maar ter plekke mag ook. Om iedereen de kans te geven te komen genieten, is de reserveringduur standaard 1.5 uur.

Openingstijden tijdelijk verruimd: 

  • Álle dagen: van 10:30 - 21:30 uur (keuken tot 20:30) 
  • Aangezien feesten en partijen in de avond momenteel niet door kunnen gaan, omdat alle gasten voorlopig moeten zitten en niet mogen staan (aan statafels) omdat we dan de 1.5m niet kunnen waarborgen.

Toen we nog open waren...
...is het sporadisch voorgekomen dat wij binnen én buiten bij pieken, eventjes dicht hebben moeten doen voor gasten die kwamen aanlopen. De maatregelen rondom corona kosten extra veel tijd, zoals de besloten ontvangst, de uitleg, het invullen van gegevens, het desinfecteren, het verruimde verre terras en de vele telefoontjes en online reserveringen. Maar we doen het graag, zodat iedereen zich prettig en veilig voelt en graag bij ons komt. En dat doet men, want we hebben het enorm druk gehad! De coronamaatregelen samen met het prachtige warme najaarsweer, in combinatie met de huidige personeelsbezetting (reeds geplande vakanties, ziekte en jongeren die weer naar school zijn) en de verruimde openingstijden, zorgde ervoor dat we soms even op de rem moesten. Een lastige keuze, gemaakt om de kwaliteit te waarborgen (en wachttijden te beperken), maar ook ter bescherming van ons personeel, dat reeds de nodige overuren heeft gedraaid en nóg een tandje extra hebben bijgezet, hebben wij deze weloverwogen keuze gemaakt. 

Mocht u een van deze gasten zijn geweest die even niet bij ons terecht kon, dan spijt ons dat. Wij blijven graag de kwaliteit bieden, die u van ons gewend bent, ook al betekende dat, dat wij op momenten even geen gasten meer aannamen. Hopende op uw begrip! We waarderen het heel erg dat u allen graag naar ons komt! 

PS: wij hebben vacatures!

Op 3 juni 2014 openden wij, broer en zus Bram (36) en Tessa Vos (37) , samen met 4 man personeel, de deuren van Brasserie Abshoven.

Voorheen was Abshoven een triest gezicht. 30 jaar geleden leeg komen te staan en 20 jaar geleden volledig verwoest door een grote brand, waarna de boel zo mogelijk nog meer in verval raakte. Totdat René Joosten het pand van bouwbedrijf Meubenbouw/Jongen kocht, het liet restaureren en het vervolgens aan ons ging verhuren. Met toenmalig compagnon Jacques Joosten (neef van), zorgden wij voor een vloer, meubels, bar, aparatuur, lampen, terras, enzovoorts. Een half jaar later gingen Bram en Tessa met zijn tweeën verder en maakten Abshoven tot wat het nu is. 

Het team is inmiddels uitgegroed tot 26 man, van 15 tot 70 jaar oud. Velen van hen zijn met ons 'groot' geworden en zijn inmiddels in vaste dienst. Inmiddels is er dus aardig wat veranderd. Ook in praktische zin. Zo is de ingang i.v.m. de warmte verplaatst, er is meubilair veranderd en bijgekomen en aardig wat apparaten, er is een inloopkoeling gemaakt, het terras is uitgebreid, er is een magazijn en kantoortje gekomen en de keuken en spoelkeuken zijn uitgebreid.

In samenwerking met René Joosten hebben we dubbel (geluidswerend) glas laten plaatsen voor het gewone glas. Daarna hadden we echt rendament van de 10 door ons bijgeplaatste lange golf infraroodpanelen, die nodig waren toen in de winter de muurverwarming niet bleek te voldoen. Verder hebben we verlichting aan binnen-en buitenkant aangebracht, fietsbeugels geplaatst en het terras rolstoeltoegankelijker gemaakt. Om maar eens wat dingen te noemen. Maar het team waar we het mee samen doen, is een van de grootste punten van verandering en de mooiste punten van groei.

Wij zijn nog steeds heel blij met Abshoven en hopen u spoedig (weer) te mogen ontvangen! Dat we iedereen nog maar lang van deze bijzondere en mooie locatie mogen laten genieten! 

Warme groet,

Bram en Tessa Vos en Team Abshoven

 

Brasserie AbshovenBrasserie Abshoven

Reserveren voor enkel een kopje koffie? Ook dat kan!