Kerst

Openingstijden, kerstmenu en reserveren

23 en 24 december 2022:
Geopend tot 16.00 uur. (Reguliere lunchkaart tot 15:30 uur)
25 december en 26 december 2022: 
Startend vanaf 11:30 en  tot 16:00 uur en
Startend vanaf 17:00 en tot 21:30 uur. 
31 december 2022: 
Geopend tot 16.00 uur. (Reguliere lunchkaart tot 15:30 uur)
1 januari 2023:
Open! Vanaf 12.00 tot 21:30 uur.

Keuze uit 3 of 4 gangen:
Voor-, hoofd- en nagerecht  €46,00
Voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht  €52,50
Kinderkerstmenu, tot 12 jaar  €26,00

Amuse

  • Verrassing

Voorgerecht

  • Wildbouillon | groentevariatie | gegratineerd brood | lente ui
  • Koninginnensoep | rijkelijk gevulde gebonden kippensoep | groente | selderij
  • Burrata* | parmezaanse kaas | antiboise* | basilicum | pijnboompitten
  • Trio van vis | zalmtartaar | tonijnsteak | garnalen | wasabi-crème | wakame*

Tussengerecht (optioneel)

  • Hertencarpaccio | truffelcrème | Pecorino romano kaas | geroosterde pittenmelange | rucola
  • Op hooi gerookte eendenborst | uienchutney | rode bes | radicchio-sla |walnoot
  • Trio van vis | zalmtartaar | tonijnsteak | garnalen | wasabi-crème | wakame*

Hoofdgerecht

  • Gebakken varkenshaas | bospaddenstoelen-portsaus | groentewafel | stoofpeer | groene asperges
  • Gebakken skrei-filet* | beurre blanc met saffraan | andijviestamppot | bospeen
  • Lamsschenkel langzaam gegaard | lamsjus | zoete aardappel-pompoenpuree | stoofpeer
  • Tempura* van verschillende groenten | zoete aardappel-pompoenpuree |sojasaus | zoete aardappelchips | geroosterde kikkererwten
Geserveerd met frietjes, gekruide aardappeltjes, warme groente en mayonaise


Nagerecht

  • Oreo-parfait* | bosvruchten | kiwi-munttopping | witte chocoladesnippers
  • Tiramisu| hemel op aarde-likeur | pistache | pure chocoladesnippers
  • Kaasplankje met 4 soorten kaas | vruchtenbrood | druiven | olijven | vijgenchutney

Kinderkerstmenu

  • Kinderamuse
  • Koninginnensoepje | brood | roomboter
  • Visstick of      frikandel  | frietjes | appelmoes | groente
  • Kinderdessert met chocolade    of     aardbeien

Wat is het eigenlijk voor lekkers?

  • Burrata = met room en wrongel gevulde mozzarella.
  • Antiboise = soort dressing, variatie op sauce vierge. Tomatenblokjes, olijfolie, knoflook, basilicum.
  • Wakame = een zeewier.
  • Skrei-filet = Noorse winterkabeljauw uit de Lofoten (eilandengroep Noorwegen), seizoensproduct. Stevige witte, malse vis, met een zachte smaak.
  • Tempura = gefrituurd in Japans licht beslag.
  • Parfait = ijs dat stilstaand bevroren wordt, i.p.v. dat het tijdens het vriezen in beweging blijft. Hierdoor ontstaat een meer romige structuur. (Vanwege rauw ei, niet voor zwangere.)

Hoe kunt u reserveren en hoe geeft u de menukeuze door?
U kunt online reserveren, via de knop op onze site www.brasserieabshoven.nl. U krijgt dan meteen  een bevestigingsmail met daarin een link  om uw menukeuzes door te geven. Aparte (dieet)wensen of allergieën kunt u aan het eind van het formulier invullen.  

U geeft uw menukeuze uiterlijk twee weken van tevoren aan ons door.

U komt met feestdagen genieten, op een unieke locatie in een oude kloosterkerk. Met een heel aparte, warme kerstsfeer en goed eten. Wij kijken ernaar uit! Komt u ook?

Brasserie Abshoven

Menukaart