Kerst 2025

Openingstijden, kerstmenu en reserveren

Vrijdag 19 december gesloten om 16:00 uur. 

24 december 2024
Geopend tot 16.00 uur. (Reguliere lunchkaart tot 15:30 uur)

25 december en 26 december 2025: 
Drie-/viergangendiner, enkel op reservering, waarbij u de menukeuzes van tevoren aan ons doorgeeft. 
Startend om 12:00 of 12:30 of 13:00 of 13:30 uur (tot max 16:30 uur) en 
Startend om 17:30 of 18:00 of 18:30 of 19:00 uur (tot max 22:30 uur.)    
(max 33 personen per aanvangstijd, dus vol is vol)

31 december 2024: 
Geopend tot 16.00 uur. (Reguliere lunchkaart tot 15:30 uur)
1 januari 2025:
Gesloten

Hoe kunt je reserveren en hoe geeft je de menukeuzes door?

U kunt (enkel) online reserveren, via de knop op onze site www.brasserieabshoven.nl. Dan krijgt u meteen een bevestigingsmail, en later een mail met een link om uw menukeuze(s) in één keer aan ons door te geven. (Als u de mail niet heeft gekregen: (check de spam) bel ons dan, want dan heeft u mogelijk uw e-mailadres niet goed ingevuld.)

Allergieën kunt u aan het einde op het online formulier invullen. We maken verder in principe geen uitzonderingen op het kerstmenu. Als u iets niet zou lusten, vragen we u vriendelijk, het gewoon op uw bord te laten liggen. Om met Kerst +-450 gasten soepel van 3 of 4 gangen te voorzien, streven we naar zo min mogelijk uitzonderingen en aanpassingen. Dank voor uw medewerking en begrip!

U geeft uw menukeuze uiterlijk drie weken van tevoren aan ons door. 

KERSTMENU 2025

Keuze uit 3 of 4 gangen:
Voor-, hoofd- en nagerecht  €56,00
Voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht  €63,00
Kinderkerstmenu, tot 12 jaar  €32,00
Meerprijs kaasplankje €4,00

Amuse  

  • Verrassing

Voorgerecht      

Met breekbrood en boter

  • Wildbouillon | groentevariatie | lente-ui | truffelflensjes
  • Gerookte bloemkoolsoep | botervis | croutons | kruiden en bloemen Kan Vega
  • Bietencarpaccio (div. soorten) | Val Dieu-kaas | gebrande noten | honing-tijmmayonaise Vega
  • Ambachtelijk gesneden rundercarpaccio | notensla | Grana Padano kaas | pijnboompitten | zontomaatjes | truffelcrème

Tussengerecht       optioneel

  • Burrata* | antiboise* | basilicum | pijnboompitten | krokantje    Vega
  • Sashimi* van zeebaars | soja tapioca-parels* | wasabi-avocadocrème | frisse garnituur
  • Ambachtelijk gesneden rundercarpaccio | notensla | Grana Padano kaas pijnboompitten | zontomaatjes | truffelcrème

Hoofdgerecht

  Met frites en mayonaise

  • Varkenshaas | bospaddenstoelensaus | groentetaartje | stoofpeertje | aardappelgratin
  • Runderwangetjes | groenterisotto | gebakken venkel | cashewnoten
  • Zalmfilet met kruidenkorst | Parmezaanse kaas | kruidenolie | groentebalk van knolselderij | aardappelgratin
  • Groentestoof van pompoen, prei, kikkererwten en sjalot | bospaddenstoelen | bladerdeeg | gele Ras El Hanout   Vega

Nagerecht

  • Appel-peren-strudel* | Lemoncurd* | gekaramelliseerde amandel | vanille-ijs
  • Witte chocolademousse | zoute karamelpopcorn | koffiecrumble
  • Gevarieerd kaasplankje (+€4,-) | vruchtenbrood | olijven | appel-peerchutney

Wat is het eigenlijk voor lekkers?

  • Burrata= Met room (en wrongel) gevulde mozzarella
  • Antiboise= Soort dressing van tomatenblokjes, olijfolie, knoflook, basilicum
  • Sashimi= Japans gerecht, rauwe vis in dunne plakjes
  • Soja tapioca parels= Miniballetjes, gemaakt van zetmeel uit de cassave-wortelknol
  • Ras el hanout= Noord Afrikaans specerijenmengels van 12 soorten
  • Lemoncurd= Engelse topping, smeuïge dikke fruitspread van citroen

Kinderkerstmenu

  • Kinderamuse, verrassing
  • Tomatensoepje | brood | roomboter   Vega
  • Varkenshaasje   of       Frikandel  | frietjes | appelmoes | groentjes    Kan Vega
  • Witte chocolademousse | kinder Bueno | vanille-ijs | aardbei

Klik op het plaatje voor het KERSTMENU IN PDF

 

U komt met de feestdagen genieten, op een unieke locatie in een oude kloosterkerk. Met een heel aparte, warme kerstsfeer en goed eten. Wij kijken ernaar uit! Komt u ook?

Brasserie Abshoven